Aarete saarFoto: Hele-Mai Alamaa
Küpsetised
13. september 2011, 06:29

Õuna-martsipanikook

Mandline martsipanitäidis jääb õunakoogis pehme ja kohev.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
125 g Või (toasoe)
3.5 dl Jahu
0.5 dl Suhkur
1 tk Muna
TÄIDIS
6 tk Õun (hapu sort)
200 g Martsipan
3 tk Muna
1 dl Piim

Valmistamine
Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega toasoe või, jahu, suhkur ja muna tainaks ning suru see küpsetuspaberiga kaetud 20-24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Täidise valmstamise ajaks pane tainas koos vormiga korraks sügavkülma.Puhasta õunad ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega köögikombainis martsipan, muna ja piim. Lao õunad põhjale, vala üle martsipaniseguga ja küpseta umbes 40 minutit.