Õhuline õunakookFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
13. september 2011, 06:29

Õhuline õunakook II (4)

Sügisel küpseta õhulist õunakooki, kevadel asenda õunad rabaraberiga.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Või (toasoe)
2 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
4 tk Muna
2.5 dl Nisujahu
1.5 tl Küpsetuspulber
KATE
4 -5 tk Õun (suur, hapukam sort)
400 g või rabarber (puhastatud)
2 - 3 spl Fariinsuhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
Koori õunad ja lõika õhukesteks sektoriteks. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Kui sul mikserit pole, lase kätel käbedalt käia ja kook tuleb sama hea. Sega kuivad ained omavahel ja siis ettevaatlikult munavahu hulka. Aja tainas ahjuplaadile laiali (kõige kiiremini saab see töö tehtud pildil oleva palettnoaga), lao peale õunaviilud ning puista üle suhkru ja kaneeliga. Kui teed rabarberikooki, sega alustuseks 400 g pisikesi rabarberitükke 3 sl suhkruga. Kui tainas on valmis, kurna rabarberitelt väljaimbunud vedelik ja puista tükid ühtlaselt taina peale. Küpseta nii õuna- kui rabarberikooki 200-kraadises ahjus 20 minutit.