Täisteraspagetid röstitud kõrvitsa ja kitsejuustugaFoto: Sandra Urvak
Itaalia köök
28. detsember 2011, 06:56

Täisteraspagetid röstitud kõrvitsa ja kitsejuustuga

See on üks rustikaalne pasta. Kitsejuust sulab mõnusalt pasta sisse ja annab oma äratuntava meki, mis pahatihti paljudele küll ei maitse. Aga mulle maitseb ja kõikidele teistele ka, kellele olen seda pastat teinud. Kõrvits annab kitsejuustule tasakaaluks mõnusa magusa meki ja rukola lisab pisut pikantsust. Kes soovib asja veel pikantsemaks ajada, siis ei tee paha ka natuke tšillit.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Spagetid (täistera)
300 g Kõrvits (soovitavalt tiheda viljalihaga, pähkelkõrvits, muskaatkõrvits)
200 g Värsked seened (näiteks puravikud, šampinjonid või austerservikud)
100 g Kitsejuust
1 kimp Põld-võõrkapsas ehk rukola
5 küünt Küüslauk
1 tk Sibul
Petersell
1 sörts Valge vein (kuiv)
Oliiviõli
Või
Sool
Must pipar

Valmistamine
Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori kõrvits, lõika kuubikuteks, aseta ahjuplaadile ja küpseta, kuni pind hakkab pruunistuma. Viljaliha ei tohiks väga pehme olla – hea oleks, kui pasta sees on ikka äratuntavad kõrvitsatükid.
Pane spagetid keema. Samal ajal pruunista võis ja õlis hakitud küüslauk, viilutatud sibul ja seened. Kui vedelik hakkab kaduma, lisa natuke valget veini. Nõruta spagetid. Jäta pool tassitäit keeduvedelikku alles ja vala pannile. Lisa kõrvits, rukola ja tükeldatud kitsejuust. Kui tunned, et pasta jääb kuidagi liiga kuiv, ära lisa õli, vaid pisut spagetikeeduvett. Maitsesta soola, pipra ja hakitud peterselliga. Sega kõik läbi ja serveeri kohe.