Lõunasöögi retseptid

Elleni raguu 

Ellen Poller, 23. november 2011, 07:44
Elleni raguu "Vintis metsaline"Foto: Sandra Urvak
Autor on roa ristinud "Vintis metsaliseks" ja soovitab, et kui metsas kasvanud notsu liha pole kuidagi võimalik kätte saada, katseta sama retsepti kodunotsu omaga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 kg Metssealiha
1 tk Sibul
1 pdl Punane vein
200 g Must ploom (kuivatatud)
MARINAAD
1 tk Sibul (riivitud)
3 küünt Küüslauk (purustatud)
1 peotäis Must sõstar
2 spl Mesi
1 -2 spl Sojakaste
PULJONG
Lihast puhastatud kondid
Loorber
Must pipar
Sool

Valmistamine
Sega valmis marinaad ja lase metsalisel täpselt üks ööpäev marinaadis püherdada. Järgmisel päeval keeda kontidest puljong, maitsesta soola, musta pipra ja loorberiga. Koori ja haki sibul ning pruunista pannil. Tõsta liha marinaadist välja ja lõika kuubikuteks, lisa koos sibulaga puljongisse. Kalla juurde punane vein. Lisa kuivatatud ploomid. Hauta liha, kuni see sulab suus.Paku kõrvale ahjukartulit ja värsket salatit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee