Ploomi-kardemonikeeksFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
5. september 2011, 05:30

Ploomi-kardemonikeeks

Keekse on lihtne küpsetada ja koduahjus saavad need eriti muredad. Ole vaid või vahustamisel hoolas ja väldi taina ülesegamist.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1 tund ahjus

Koostisosad
200 g Või
3 dl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Sool
4 tk Muna
4 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Söögisooda
3 tl Kardemon (purustatud)
250 g Hapukoor
400 g Ploom (hapukad, tiheda viljalihaga)

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks vahuks. Lisa vanillsuhkur, sool ja pidevalt kloppides ükshaaval munad. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda ja kardemon, sõelu kuivained võivahu hulka. Lisa ka hapukoor ja sega ühtlaseks. NB! Väldi ülesegamist! Kõige lõpuks lisa tainasse kividest puhastatud ja sektoriteks lõigatud ploomid. Tõsta tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud piklikku keeksivormi. Küpseta 175kraadises ahjus 1 tund. Kontrolli tikuga küpsust! Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis välja.Kogus 10 tükki.