Küpsetised

Sügispirukas 

Lia Virkus, 5. september 2011 05:42
SügispirukasFoto: Jaan Heinmaa
Täisterajahu ja köögivilju sisaldav pirukapõhi sobib hästi kokku kerge seene-aedviljakattega, millele lisab täidlust suitsusink.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Kartul (keedetud)
1 tk Porgand (keedetud)
1.5 dl Nisujahu
1 dl Täisterajahu
1 tl Küpsetuspulber
125 g Või
TÄIDIS
170 g Seened (värsked: puravikud, austervservikud, šampinjonid)
1 tk Sibul (suur)
2 tk Porgand
Õli (praadimiseks)
Sool
Must pipar
150 g Suitsusink
250 g Kirsstomat
1.5 tl Pitsamaitseaine (või pune)
2 tk Muna
2 dl Rõõsk koor10%-line
100 g Riivjuust
Basiilik (värske, serveerimiseks)

Valmistamine
Koori ja riivi keedetud kartul ja porgand. Sega jahud küpsetuspulbriga ning haki või ja jahusegu noaga läbi. Sega juurde riivitud porgand ja kartul. Suru tainas 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja külgedele. Katteks viiluta seened, haki sibul ja riivi jämedalt porgandid. Prae pannil õlis sibul klaasjaks, tõsta teise anumasse. Pane pannile porgand ja mõne minuti pärast ka seened. Kuumuta, kuni seened on saanud kauni värvi ning vesi aurustunud. Seejärel sega hulka sibulad. Maitsesta pannitäis soola ja pipraga ning kalla tainale. Viiluta sink ja poolita kirsstomatid, laota köögiviljadele. Raputa üle pitsamaitseainega. Klopi lahti munad, sega koore ja riivitud juustuga. Vala segu pirukale ning küpseta ahjus 200° juures 35 minutit. Kaunista basiilikulehtedega.