Aedviljade ja kanalihaga vokiroogFoto: Aet Trisberg
Linnuliha retseptid
27. oktoober 2011, 06:11

Aedviljade ja kanalihaga vokiroog

Vokitud road on aedviljade kasutamiseks ideaalsed.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Kanafilee
Oliiviõli
Meresool
Must pipar
2 tk Paprika
1 tk Porrulauk (väike)
2 tk Porgand
1 tk Spargelkapsas (väike)
1 tk Lillkapsas (väike)
1 peotäis Türgi oad
KASTE
Petersell
Tüümian
2 küünt Küüslauk
6 spl Oliiviõli
Meresool
Must pipar

Valmistamine
Lõika broilerifileed pikkadeks ribadeks. Tükelda paprika ja porru, eralda brokoli ja lillkapsas õisikuteks ning lõika porgand peenikesteks seibideks. Türgi oad, brokoli ja lillkapsas vajavad enne voki sisse minekut pisut aurutamist - tee seda spetsiaalses aurupotis või keeda vilju väheses vees umbes 1 minut.
Kastme valmistamiskes pane segamisnõusse peenekshakitud peteresell ja tüümian, pressi sisse kaks küüslauguküünt, lisa meresoola, purustatud musta pipart ja oliiviõli ning sega kaste läbi. Kuumuta vokkpann ja pane sinna esmalt oliiviõli ja fileeribad. Lisa need mitmes jaos, et pann maha ei jahtuks. Prae fileeribasid kergelt ja maitsesta soola ja pipraga. Siis hakka järjest lisama aedvilju: esmalt porgandid, seejärel paprika, porru, Türgi oad, lillkapsas ja brokoli. Voki aedvilju kergelt, nii et nende krõmpsuvus ei kaoks. Viimasena lisa kaste ja sega roog läbi. Serveeri kuumalt.