Türgi oad sidruni ja ürdivõigaFoto: Johannes Arro
Kiudainerikkad toidud
5. september 2011, 05:37

Türgi oad sidruni ja ürdivõiga

Türgi oad on köögivili, mida võiksin lihtsalt lõputult süüa – nii head on need!

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 peotäit Rohelised oad (Türgi oad)
45 g Või (toasoe)
1 kimp Aedtill
Harilik pune
1 spl Sidrunimahl
Murulauk
Roheline salat
1 tl Oliiviõli
Meresool

Valmistamine
Lõika ubadelt ära varrekohad, pista oad aurupotti (või keedupotti) ja auruta poolkrõmpsuks. Selleks kulub ca 5–8 minutit. Samal ajal pane kaussi või, lisa hakitud till, pune ja värskelt pigistatud sidrunimahl. Aseta taldrikule salatilehed, nende peale oad ja ürdivõi. Piserda natukese oliiviõliga ja maitsesta meresoolaga. Lisa ka natuke murulauku.