Seene-sinihallitusjuustupirukasFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
23. august 2011, 12:22

Seene-sinihallitusjuustupirukas

Pikantne seenepirukas sobib nii kohvilauale kui ka kergeks eineks. Serveeri seda soojalt või jahtunult koos rohelise salatiga.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 dl Jahu
100 g Või
1 tk Muna
2 spl Vesi
1 tl Sool
TÄIDIS
3 spl Sibul
300 g Seened (värsked kuuseriisikad, kukeseened või puravikud)
1 tk Paprika
2 spl Või
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1 dl Rõõsk koor10%-line
50 g Sinihallitusjuust
2 tk Muna
Petersell (värske, hakitud)

Valmistamine
Haki jahu ja või suure kokanoaga segamini. Lisa lahtiklopitud muna, vesi ja sool ning sega ühtlaseks tainaks. Lase pool tundi külmkapis seista. Tükelda sibulad, seened ja paprika. Kuumuta sibulaid pannil võis 1–2 minutit. Lisa seened ja paprika ning hauta keskmisel tulel 4–5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa rõõsk koor ja murendatud hallitusjuust, sega läbi ning lase 2–3 minutit jahtuda. Seejärel sega hulka lahtiklopitud munad ja hakitud petersell. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud, 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele ning eelküpseta 200° juures 5 minutit. Tõsta täidis tainale ja küpseta 175° juures veel 35 minutit. Serveeri pirukat jahtunult.Kogus 8-le.