Küpsetised

Kitsejuustuga pitsa kartulitainal 

Lia Virkus, 29. august 2011, 06:21
Kitsejuustuga pitsa kartulitainalFoto: Jaan Heinmaa
Kartlitaina tegemisel sõltub jahu ja piima kogus kartuli jahususest. Lisa jahu vähehaaval ja jälgi, et tainas jääb sile ning ei kleepu sõrmede külge. Siis jääb see küpsedes mure ja mõnus.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
300 g Kartul (jahune)
1.5 - 2.5 dl Piim
20 g Presspärm
3.5 - 4.5 dl Nisujahu
Sool
4 spl Oliiviõli
KATE
400 g Purustatud tomatid
600 g või tomat (värske)
1 tk Sibul (suur)
2 - 3 küünt Küüslauk
2 tl Harilik pune
1 tl Suhkur
Sool
Must pipar
200 g Kitsejuust (poolküps)
Basiilik (värske)

Valmistamine
Pese koorega kartulid puhtaks ja keeda pehmeks. Koori soojalt ja püreeri köögikombainis. Lisa 1 dl leiget piima ja 1 dl jahu ning sega ühtlaseks. Vajuta taina keskele süvend. Sega pärm paari supilusikatäie sooja piimaga vedelaks ja vala süvendisse. Lisa veel jahu, sega ja jäta 30 minutiks sooja kohta rätiku alla kerkima. Nüüd lisa sool, õli, ülejäänud jahu ja nii palju piima, et saad sileda ja ühtlase taina. Jäta veel tainas pooleks tunniks kerkima. Taina kerkmise ajal valmista kate.Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta pannil õlis klaasjaks. Lisa ettevalmistatud tomatid (värsked tomatid kasta korraks keevasse vette, koori ja tükelda). Kuumuta 5-10 minutit, kuni segu pakseneb. Maitsesta soola, suhkru, musta pipra ja punega. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vormi käte vahel või rulli kergelt jahusel laual kaks ümmargust pitsapõhja (või üks suur) ja tõsta vähese jahuga üle puistatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata tomatiseguga. Laota peale juustutükid. Küpseta 30 minutit või kuni pitsa ääred on kaunilt kuldkollased. Serveerimisel puista pistale värskeid basiilikulehti.Kogus kahele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee