Keefiri-õunakookFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
29. august 2011, 06:11

Keefiri-õunakook (3)

Sega ained kaussi, vala segu plaadile, küpseta ja söö soojalt. Hea kook argiõhtuks, kui külalised kohe-kohe tulemas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
6 dl Nisujahu
1.5 dl Suhkur
1.5 tl Küpsetuspulber
1 - 2 dl Rosinad (soovi korral)
3 dl Keefir või hapupiim
2 dl Hele siirup
200 g Või
500 g Õun

Valmistamine
Sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber ja soovi korral rosinad. Lisa keefir või hapupiim, siirup ja viimasena sulatatud või. Sega hulka kooritud ja viiludeks lõigatud õunad. Kummuta koogisegu 24 x 32 cm suurusele ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit. Proovi küpsust tikuga.