Kõrvitsa, ricotta ja salvei lasanjeFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
14. september 2011, 05:39

Kõrvitsalasanje ricottaga

Kerge juustune lasanje maitseb mahedalt ja kreemiselt.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg Kõrvits
2 spl Oliiviõli
2 dl Hapukoor
2 dl Rõõsk koor 10%-line
100 g Parmesan (värskelt riivitud) v. muu kõva juust
250 g Ricotta-kohupiim
Salvei
12 lehte Lasanjeplaadid
Sool
Must pipar

Valmistamine
Lõika kõrvits üsna õhukesteks viiludeks, määri õliga ja rösti 220-kraadises ahjus 30 minutit. Raputa peale soola ja pipart. Sega hapukoor ja kohvikoor poole koguse riivitud parmesaniga. Lase kõrvitsal pisut jahtuda, lõika koor ära ja tükelda viilud väiksemaks. Klopi ricotta, hakitud salvei ja ülejäänud riivitud parmesan ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga ja sega kõrvitsaviiludega. Tõsta kolmandik koore-juustusegust vormi. Kata lasanjeplaatidega, tõsta peale ricotta-kõrvitsasegu, siis jälle kooresegu ja plaadid. Jäta viimane kolmandik kooresegust lasanje katmiseks. Lao peale terveid salevilehti ja küpseta 220-kraadises ahjus fooliumiga kaetult 25 minutit. Võta foolium vormilt ja küpseta veel 5 minutit, et lasanjele värvi anda.