MustjuurehautisFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
17. august 2011, 06:27

Mustjuurehautis

Hõrk ja õrn mustjuur on võrreldav spargliga. Sobib kala ja linnuliha lisandiks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Mustjuur
Sool
1 tk Sibul
2 spl Või
1 spl Jahu
2 dl Piim
100 g Toorjuust (maitsestamata või ürdimaitselist)
Sool
Must pipar
Roheline sibul

Valmistamine
Koori mustjuured külma voolava vee all ja hoia küpsetamiseni külmas vees, siis need ei tumene. Kuumuta 5 dl soolaga maitsestatud vett keemiseni. Tükelda mustjuured ja keeda vees peaaegu pehmeks. Proovi küpsust noaga. Nõruta keeduvesi. Koori ja haki sibul. Kuumuta või paksupõhjalises potis ja kuumuta selles hakitud sibulat, kuni see on pehme. Raputa peale jahu, sega ja kuumuta läbi. Lisa kogu aeg segades piim. Lisa toorjuust ja lase 5 minutit keskmisel kuumusel podiseda. Lisa mustjuuretükid ja maitseained ning kuumuta veel 2–3 minutit. Enne serveerimist raputa peale hakitud rohelist sibulat.