Kasutajate retseptid

Kala krõbeda kattega 

Toidutare, 5. november 2006, 18:06

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 gr värsket või külmetatud kalafileed näiteks turska
1 tl soola
2-3 sl pressitud sidrunit
50-75 gr margariini või võid
1 pressitud küüslaugu küüs
või 1 tl dragoni
2 dl purustatud valget saia
2 dl hakitud peterselli
1 dl riivitud juustu
3-4 tomatit
soola ja pipart

Valmistamine
Stardi praeahi 225 kraadiga. Loputa kalafileed, lõika tükkideks. Aseta kala ahjukindlale vaagnale, soola ja tilguta üle pressitud sidrunimahl. Kata alumiiniumfoliumiga ja keeda ahjus umbes 15 min. Sulata vahepeal või, maitsesta pressitud küüslaguga või dragoniga. Sega hulka peeneks purustatud sai, hakitud petersell ja riivitud juust. Võta kalavaagen ahjust ja lükka kala kokku vaagna keskele. Jaota leivasegu üle kala. Pane tomatipuulikud ümber kala ja riputa veidi riivitud juustu peale. Gratineeri ahju keskes kuni toit on võtnud pruunikat värvi - umbes 15 min. Serveeri keedetud kartulitega või riisiga ja rohelise salatiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee