ArbuusimesiFoto: Kristjan Lepp
Kiudainerikkad toidud
3. august 2011, 10:33

Arbuusimesi

Arbuusimesi on kui tilgake paradiisist.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Arbuus (hästi küps)

Valmistamine
Pese arbuus ja lõika neljaks osaks. Võta sisu metalllusikaga välja, tükelda, hõõru läbi sõela ja kurna lõpuks läbi marli. Pane saadud mahl tasasele tulele keema, eemalda pinnale tekkiv vaht. Kurna mahl veel kord läbi marli ja keeda taas tasasel tulel.
Kui mahla on potis umbes viis korda vähem kui alguses, tee väike katse: suurepärane arbuusimesi on valmis, kui selle tilgad pärast jahtumist taldrikul laiali ei vaju, vaid ujuvad väga aeglaselt mööda taldrikut.