Lambaliha retseptid

Lambalihakebab 

Emil Rutiku, 3. august 2011, 10:33
LambalihakebabFoto: Kristjan Lepp
Kaukaasia rahvad on lambalihast roogade valmistamise meistrid. Variant nende lülja kebabist.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Lambaliha (rasvast)
1 tk Sibul (suur)
1 dl Rapsiõli (või lamba siserasv)
Basiilik (kuivatatud)
Must pipar
Sool

Valmistamine
Aja liha ja sibul kolm korda läbi hakklihamasina, ja ka lambarasv, kui seda kasutad. Lisa valmis massile maitseained ja õli (kui sa rasva ei kasutanud). Loobi hakklihapalli vastu kaussi nii kaua, kuni see enam ei pragune ega kleepu käte külge. Õli peab olema kõik tainasse imendunud. Sega tainast kindlasti kätega.Vooli hakklihatainast umbes 3 cm pikkused vorstikesed, kasta käsi vahepeal külma vette, et mass käte külge ei kleepuks. Lüki vorstikesed varrastele. Ühele vardale võiks panna kaks-kolm vorsti, aga see sõltub ka varrastest ja grillahju suurusest.Küta grillahju seni, kuni söed on punased, siis on kuumus piisav. Aseta vardad süte kohale ja keera neid kogu aeg ringi, kuni vorstid on ühtlaselt küpsenud.Serveeri kebabe lavašiga. Laual olgu ka palju rohelist. Head on ka samal sütel küpsetatud tomatid. Väikeses kausis võiks olla kastmena serveeritud granaatõunasiirup.Hea teada: Kaukaasias kasutatakse kebabisegu valmistamiseks teatud tõugu Karabahhi lammastelt pärit rasva, mida on Eestis võimatu hankida. See kannab nime kurdjukirasv. Maitse jääb rapisõliga muidugi originaaliga võrreldes veidi erinev.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee