Risoto vahuveini ja marjadegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
1. august 2011, 10:38

Risoto vahuveini ja marjadega

Vahuveinirisoto, millele on lisatud vaarikaid, sobib hästi romantilisele õhtusöögilauale või ka näiteks sõbrapäevaks. Vaarikate asemel võid loomulikult kasutada ka maasikaid, virsikuid, viinamarju või ananassi. Mõnusalt kreemjaks teeb roa vahukoor.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
25 g Või
200 g Risotoriis
2.5 dl Vahuvein (magus)
2 dl Rõõsk koor (35%-line)
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Vaarikas
Suhkur

Valmistamine
Kuumuta potis või, lisa riis ja prae 3–4 minutit. Lisa vahuvein ja hauta tasasel tulel, kuni vein aurustub. vajadusel lisa keevat vett, kuna riis peab jääma lõpuks mõnusalt pehme. Jahuta segu maha ja lisa vanillisuhkruga vahustatud koor. Kui mass on muutunud ühtlaseks, lisa maitse järgi suhkrut. Lisa vaarikad ja sega kergelt läbi.