Spelta-puravikurisotoFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
1. august 2011, 10:39

Spelta-puravikurisoto

Intensiivse maitse ja värviga risoto saab speltalt juurde põnevat pähklist nüanssi. Spelat asemel sobib sellesse risotosse hästi ka odrakruup.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
25 g Puravik (kuivatatud)
25 g Või
2 spl Õli
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 dl Speltanisu kruubid
1 dl Valge vein (kuiv)
5 dl Kanapuljong
50 g Parmesan v. muu kõva juust
Must pipar

Valmistamine
Vala kuivatatud puravikele kuum vesi ja lase paisuda. Sulata kastrulis või, lisa õli ja prae rasvaines hakitud sibulat ja küüslauku mõni minut (ära pruunista). Lisa nõrutatud seened ja kruubid, prae veel mõni minut. kalla vähehaaval juurde vein ja lase korraks keema tõusta. Seejärel vala hulka kolmnadik kuumast puljongist. Jätka kuumutamist tasasel tulele ja puljongi lisamist, kuni kogu leem on kruupidesse imendunud. Viimaks lisa riivitud Parmesan, sega roog läbi ja tõsta pliidilt. Maitsesta musta pipraga ja serveeri kohe.IDEE: Kui eelistad mahdamat ja kreemisemat risotot, lisavahetult enne valmmismist risotole veidi toorjuustu ja serveerimisel alles riivi peale Parmesan.