Nelja juustu risoto Kreeka pähklitegaFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
1. august 2011, 10:39

Nelja juustu risoto Kreeka pähklitega

Kuulus itaalia riisitoit, kus korraga kasutatud nelja erinevat juustusorti. Kui kõiki sorte ei õnnestu korraga hankida, võid ühe asendada teisega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
50 g Või
2 spl Oliiviõli
4 tk Šalottsibul (väike)
4 küünt Küüslauk
3 dl Risotoriis
1.5 dl Valge vein (kuiv)
9 dl Köögiviljapuljong (või kanapuljong)
100 g Parmesan v. muu kõva juust
50 g Sinihallitusjuust (nt Gorgonzola)
50 g Šveitsi juust või Appenzelleri juust
50 g Cheddar juustu
Lehtpetersell
100 g Kreeka pähkel
Must pipar

Valmistamine
Sulata kastrulis või ja lisa õli. Haki sibulad ja küüslauk, pane kastrulisse ja kuumuta mõni minut, kuni need muutuvad klaasjaks (kuid ära pruunista). Lisa riis ja kuumuta veel mõni minut. Vala juurde valge vein ja kuumuta hetk. Lisa vähehaaval (2 dl korraga) juurde kuum puljong. Kui puljong on riisi imendunud, lisa uus kogus puljongit, kuni kõik puljong on ära kasutatud. Sega juurde riivitud Parmesan, murendatud sinihallitusjuust, riivitud Apenzeller ja Cheddar. Lõpuks lisa hakitud lehtpetersell ja hakitud kreeka pähklid. Maitsesta musta pipraga ja serveeri kohe.