Skandinaavia köök

Soe muraka-juustumaius 

Pille Enden, 30. juuni 2011, 11:20
Soe muraka-juustumaiusFoto: Jaan Heinmaa
Lapimaal on leibjuustu ja muraka magustoit lausa visiitkaardiks. Seda magusrooga võid valmistada kahel moel – pannil või ahjus.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 -400 g Leibjuust (Ahja või Lapi)
2 dl Mesimurakas
3 spl Fariinsuhkur
2 dl Rõõsk koor (35%-line)
2 spl Või

Valmistamine
Sulata või pannil ja pruunista kergelt. Lõika juust kuubikuteks, tõsta pannile, lisa fariinsuhkur ja kuumuta kuubikuid pöörates. Vala peale vahukoor ja kuumuta läbi – sellest moodustub kaste. Tõsta juustukuubikud taldrikule või kaussi ja nirista pannilt kaste peale. Serveeri murakatega. Magustoidu võid valmistada ka ahjus, pannes kõik samad ained väikestesse ahjuvormidesse ja
küpsetades neid 200-kraadises ahjus 15 minutit, kuni vormid muutuvad pealt õrnalt pruuniks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee