Küpsetamata magustoidud

Metsmaasika ja valge šokolaadi jäätis 

Pille Enden, 30. juuni 2011, 11:20
Metsmaasika ja valge šokolaadi jäätisFoto: Jaan Heinmaa
Unustamatu suveelamus.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Valmistamiseks 25 minutit + 3-4 tundi sügavkülmas

Koostisosad
100 g Valge šokolaad
5 - 6 dl Metsmaasikas
1 spl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
4 spl Cointreau või mõni muu tsitrusliköör
4 dl Rõõsk koor (vähemalt 35%-line)

Valmistamine
Sulata šokolaad veevannis ja lase jahtuda toatemperatuurini. Purusta maasikad kahvliga ning sega hulka suhkur, vanillsuhkur ja liköör. Vahusta koor ning sega sellesse šokolaad ja maasikapüree. Pane segu sügavkülma ja lase aeg-ajalt segades 3–4 tundi külmuda.