Toskakattega tikrikookFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
30. juuni 2011, 11:18

Toskakattega tikrikook

Karusmarjade valmides tasub teha toskakattega tikrikooki, mis maitseb eriti hea koos vanillikastmega. Sama retsepti järgi saad valmistada ka vaarikatega kooki.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistusaeg: 15 minutit + 35 minutit ahjus

Koostisosad
150 g Või
3 tk Muna
2 dl Suhkur +
1 spl Suhkur
3 dl Nisujahu
1 tk Sidrun (riivitud koor)
250 g Karusmari
TOSKAKATE
100 g Või
1 dl Suhkur
2 spl Nisujahu
2 spl Piim
100 g Mandlilaastud

Valmistamine
Sulata ja jahuta või. Vahusta munad 2 dl suhkruga, lisa või ja jahu ning sega ühtlaseks. Lisa sidrunilt riivitud koor. Sega puhastatud tikrid 1 sl suhkruga ja lisa tainasse. Laota tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit. Sulata samal ajal kastrulis katte tarvis või, lisa suhkur, jahu ja piim. Kuumuta segades, kuni segu pakseneb. Tõsta pliidilt. Sega hulka mandlilaastud ja laota kate koogile. Küpseta veel 15 minutit või kuni kate on mõnusalt krõbe. Lase jahtuda. Serveeri leigelt koos vanillikastmega.Kogus 10-le inimesele.