Küpsetised

Kohupiima-purukook vaarikatega (1)

Lia Virkus, 11. november 2011, 09:29
Kohupiima-purukook vaarikategaFoto: Jaan Heinmaa
Seda suurt ja maitsvat purukooki saab küpsetada aasta ringi – suvel värskete ja sügisel-talvel-kevadel külmutatud vaarikatega. Kohupiimakook on hea ka ilma marjadeta.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistamisaeg 20 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
200 g Või
1 dl Suhkur
1 tk Muna
6 dl Nisujahu
KATE
2 dl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
5 tk Muna
800 g Kohupiim
2 dl Hapukoor
2 dl Vaarikas

Valmistamine
Vahusta või suhkruga. Lisa muna ja jahu ning sega ühtlaseks purutainaks. Puista 3/4 tainast küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile.
Katte tegemiseks vahusta munad suhkrutega. Sega hulka kohupiim ja hapukoor. Laota vaarikad (võivad olla ka külmunud) koogile ja puista peale ülejäänud purutainas. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni kook on küps.
Kogus 10-le inimesele.