SuvikõrvitsapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. august 2011, 06:24

Karrine suvikõrvitsapirukas

Karrimaitseiane annab suvikõrvitsapirukale pisut eksootilise meki ja lisab muidu ehk tavalisele köögiviljapirukale veidi särtsakust. Piruka küpsetamisel on oluline, et suvikõrvitsatükid jääksid pisut krõmpsud.

Koostisosad
800 g Lehttainas
TÄIDIS
1 -1,2 kg Suvikõrvits
1 tk Porrulauk (suur)
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar (värskelt jahvatatud)
1.5 tl Karri või
1.5 tl Garam masala
2 dl Rõõsk koor (35%-line)
4 tk Muna
100 g Riivjuust
0.5 tl Sool

Valmistamine
Aseta lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lõika parajaks.
Tükelda pestud suvikõrvitsad 1-1,5 cm suurusteks kuubikuteks. Lõika porru esialgu pikuti pooleks ja viiluta siis ribadeks. Sega suvikõrvitsatükid soola-pipra ja karriga. Laota lehttainale kõigepealt porruribad ja seejärel maitseainetega segatud suvikõrvitsatükid. Seejärel klopi vahukoore hulka munad ja riivjuust ning maitsesta saadud segu soola ja pipraga. Vala kooresegu ühtlaselt pirukale.
Küpseta pirukat kõigepealt 220-kraadise ahju alaosas 10 minutit. Alanda siis kuumust 200 kraadini ja küpseta veel 25-30 minutit. Lase enne serveerimist pirukal veerand tundi jahtuda.
Kogus 10-le inimesele.