Arbuusi-feta salat mündigaFoto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
1. juuli 2011, 06:53

Arbuusi-feta salat mündiga

Värske mahlane salat, mille komponendid oma maitsetega üksteist täiendavad. Suviselt kerge ja kiiresti valmiv.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 kg Arbuus
1 tk Salatisibul (suur) või
2 tk Punane sibul
2 spl Münt (hakitud lehed)
200 g Feta juust
3 spl Kõrvitsaseemned (röstitud)
KASTE
0.5 dl Punase veini äädikas
1 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
Eemalda arbuusil koor ja seemned, tükelda viljaliha suupärasteks kuubikuteks. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Maitsesta veiniäädikas soola ja pipraga, klopi, kuni sool on lahustunud. Klopi vähehaaval hulka õli, lisa hakitud mündilehed. Sega kausis arbuusitükid, sibularattad ja fetakuubikud, nirista peale kaste ja sega läbi. Riputa peale kõrvitsaseemned. HEA TEADA: Vali tugev raske arbuus, mille koor kergelt läigib (ära võta tuhmi arbuusi!). Koorel peaks olema kahvatum, peaaegu kollane laik kohal, millele arbuus küpsedes toetus. Kui sellist laiku pole, on arbuus korjatud toorena. Enne söömist võib sellisel arbuusil lasta nädalapäevad külmkapis järelvalmida. Koputa arbuusi kergelt – kumisev heli viitab, et vili on mahlane ja söömisvalmis.