Mustikamoos tsitrusliköörigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
1. juuli 2011, 06:53

Mustikamoos tsitruslikööriga

Kui metsaalune on mustikaid täis, keeda neist moosi. Seda on hea talveõhtul endal nautida, aga ka sõbrale kinkida. Purgike isetehtud hõrku mustikamoosi ei jäta kedagi külmaks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Mustikas
1 tk Apelsin (suur, värskelt pressitud mahl ja riivitud koor)
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
350 g Suhkur
2 spl Cointreau või mõni muu tsitrusliköör

Valmistamine
Pane suurde potti mustikad, pestud apelsinilt riivitud koor, apelsini- ja sidrunimahl ning suhkur. Kuumuta tasasel tulel suhkru lahustumiseni. Lase siis keema ja keeda 10 minutit, kuni mahl on paksenenud ja muutunud siirupitaoliseks. Sega hulka liköör. Jaga moos väikestesse purkidesse ja kaaneta need. Säilita jahedas kuni 6 kuud.
Kogus 0,7 liitrit.