Suvine marjakisellFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
18. juuli 2011, 09:40

Suvine marjakissell

Mõnusat hapukat kisselli on hea suvepäeval niisama juua. Kui teed selle paksema ja serveerid kohupiimakreemi või vahukooretupsuga, saad aga maitsva magustoidu. Soovi korral lisa kisselli hulka ka kaneelikoor ja nelgitera, mis muudavad selle vürtsikamaks ja põnevamaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
100 g Karusmari
100 g Must sõstar
100 g Punane sõstar
1 l Vesi
2 dl Suhkur
1 -1.5 spl Kartulijahu
1 tk Kaneelikoor (soovi korral)
2 -3 tk Nelk

Valmistamine
Mõõda tikrid, vesi ja suhkur potti. Kui soovid kasutada kaneelikoort ja nelki, lisa kohe ka need. Kuumuta poti sisu keemiseni, alanda kuumust ja keeda keskmisel tulel 5 minutit. Lisa sõstrad ja keeda veel 5 minutit. Võta maitse ained välja. Sega kartulitärklis vähese külma veega ja vala kisselli hulka, samal ajal pidevalt segades. Kuumuta, kuni kissell pakseneb, kuid ära keema lase. Võta pliidilt ja jahuta.