Grillitud köögiviljad küüslaugumarinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
19. august 2011, 06:19

Grillitud köögiviljad küüslaugumarinaadis

Marinaad rikastab köögiviljade magusaid maitseid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Kartul (keedetud)
2 tk Porgand
2 tk Suvikõrvits (väike)
6 tk Šalottsibul
1 tk Porrulauk (valge osa)
10 tk Šampinjonid
Sool
Must pipar
MARINAAD
1 dl Oliiviõli
2 spl Petersell (hakitud)
5 küünt Küüslauk (purustatud)

Valmistamine
1. Tükelda köögiviljad. Šampinjonid jäta terveks.
2. Sega marinaad ja vala köögiviljadele. Marineeri köögivilju tund aega või pintselda küpsetamise ajal.
3. Grilli, kuni köögiviljad kergelt pruunistuvad. Serveeri köögivilju kas eraldiseisva salatina neile küüslaugu ja sidrunimahlaga maitsestatud oliiviõli peale piserdades või liharoogade lisandina.