Kahe täidisega näkileivarullidFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
7. september 2012, 16:01

Kahe täidisega näkileivarullid

Krehvtise ja mahlase täidisega ampsud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Valmistamisaeg + 2 tundi külmikus.

Koostisosad
300 g Näkileib
Piim (immutamiseks)
TŠILLI-TUUNIKALATÄIDIS
150 g Tuunikala vees (konserv)
3 spl Tšilliga ketšup
100 g Toorjuust
SINGITÄIDIS
100 g Sink (taine)
1 tk Marineeritud kurk
100 g Toorjuust
Murulauk

Valmistamine
1. Valmista täidised, jättes esialgu singitäidisest murulaugu välja. Kasta näkileivad üleni piimasse ja lao üksteise kõrvale lõikelauale, sile pool all. Määri täidis ühtlaselt leibadele, kata need koos lõikelauaga korralikult toidukilega ja pane 30 minutiks külmkappi pehmenema.
2. Raputa singitäidisele peenestatud murulauku. Keera näkileivad rulli, aseta puhtale vaagnale või lõikelauale tihedalt üksteise kõrvale. Paki uuesti kilesse ja pane paariks tunniks külma. Lõika rullid esiteks 5 cm pikkusteks juppideks ja poolita need seejärel diagonaalselt.