Pastilaa ja sefiirikreemFoto: Rene Riisalu
Küpsetamata magustoidud
28. juuni 2011, 12:12

Pastilaa ja sefiirikreem tortidele

Sefiiripallid on munavalgemaius, mida tehakse vist ainult Eestis ja Lätis. Mujal maailmas kannavad sefiiri (zephyr, tõlkes ”kerge tuul”) nime mitmed soolased ja magusad sufleetaolised gurmeesuupisted ning mõnikord ka meil moorapeadena tuntud koogikesed. Eestis kannab sefiiri nime ka külluslik, õhuline ja hästi vormitav tordikreem, mida on võimalik teha želatiini abil.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 dl Kristallsuhkur
4 tk Munavalge
3 dl Marjasiirup või -püree (magushapu)
4 spl Vesi
4 tl Želatiin

Valmistamine
Vahusta munavalged mikseri suurel kiirusel kohevaks, lisa suhkur lusikatäite kaupa ja vahustamist katkestamata. Seejärel lisa mikserdamist jätkates peene nirena keev siirup või püree ning viimasena paisutatud ja kuumal veeevannil vedeldatud želatiinilahus. Jätka energilist mikserdamist veel paar minutit. Kasuta sefiirimass ära enne selle lõplikku jahtumist, mis muudab sefiiri mittevormitavaks.
KASUTAMINE:
* TORDIKREEM: See kreem sobib suurepäraselt nii rullbiskviidi täidiseks kui tordikreemiks.
* PASTILAAKOMMID: Sama segu võid kallata sentimeetripaksuse kihina toidukilega kaetud madalale kandikule või ahjuplaadile. Lase tarduda ja kuivada soojas kuivas ruumis 24 tundi või 12 tundi praokil uksega leiges ahjus. Lõika piklikeks tükkideks.