Lihtne lillkpasaroog varasuvisest saagistFoto: Aet Trisberg
Lõunasöögi retseptid
28. juuni 2011, 12:27

Lihtne lillkapsaroog varasuvisest saagist

Parimad lillkakapsad on noored ja esimesed.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Lillkapsas (väike)
250 g Hakkliha (väherasvane sealihast või kodune)
1 tk Sibul
Päevalilleõli
Aedtill
Meresool
Must pipar

Valmistamine
Lõika lillkpasas õisikuteks ja auruta neid aurupotis umbes 5 minutit. Kui sul aurupotti pole, keeda tükeldatud lillkapsast väheses vees vaid mõni miut. Kuumuta vokkimispann (see ei kõrveta toitu ja on aedviljade jaoks seetõttu parim) ja pruunista kergelt päevalilleõlis tükeldatud sibul ja hakkliha. Lisa sool ja pipar ning kalla peale aurutatud lillkpapsas. Sega omavahel kõik läbi, puista peale värske till ja serveeri kohe. Kes soovib, võib roa kõrvale keeta veel ka värskeid kartuleid.