Kiudainerikkad toidud

Röstitud lillkapsas ürtide ja parmesaniga 

Pille Enden, 23. juuli 2012, 05:18
Röstitud lillkapsas ürtide ja ParmesanigaFoto: Jaan Heinmaa
Proovi selles kerges roas teisigi ürdikombinatsioone, näiteks võid kasutada salveid, murulauku ja rosmariini.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg Lillkapsas
2 spl Oliiviõli
2 spl Petersell (hakitud)
2 spl Estragon (hakitud)
2 tl Tüümian (hakitud)
3 küünt Küüslauk
2 spl Sidrunimahl (värskelt pressitud)
1 dl Parmesan (värskelt riivitud) v. muu kõva juust
Sool
Must pipar

Valmistamine
Tükelda lillkapsas õisikuteks, pane ahjupannile ja piserda oliiviõliga. Rösti kapsast 225kraadises ahjus 20 minutit, segades iga 5 minuti tagant. Ühenda hakitud petersell, estragon, tüümian ja purustatud küüslauk. Tõsta ürdisegu lillkapsale ja sega läbi. Küpseta veel 5 minutit. Võta kapsas ahjust ja pane kaussi, maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Raputa peale riivitud juustu ja serveeri kohe.