Eesti köök

Magushapu kapsasupp 

Epp Mihkels, 17. jaanuar 2012, 09:20
Magushapu kapsasupp Jaan Heinmaa
Tavalisest peakapsast saab imemaitsva supi, millele annab pisut hapukat mekki valge veini äädikas. Toorsuituspeekon lisab jällegi suitsumaitset ja veidi rammusust.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Porrulauk
110 g Toorsuitsupeekon
1 spl Õli
600 g Valge peakapsas (väiksem)
1.5 l Puljong
2 spl Tüümian (hakitud)
Sool
Must pipar
2 spl Valge veini äädikas
1 tl Suhkur

Valmistamine
Lõika porru ja peekon ribadeks. Kuumuta potis õli ja prae selles esmalt peekonit. Kui rasv hakkab eradluma, lisa ka porru ja prae, kuni porru on muutumas läbipaistvaks. Siis lisa peenikeseteks ribadeks hakitud kapsas ja kuumuta suppi pidevalt segades kuni 5 minutit. Vala peale keev puljong. Keeda suppi, kuni kapsas on pehme. Maitsesta tüümiani, soola ja musta pipraga. Lisa ka veiniäädikas ja suhkur. Supp peaks jääma mõnusalt hapumagus.IDEE: Toorsuitsupeekoni asemel võid supipõhja valmistamisel kasutada ka kamarata soolapekki. Lõika 150 g pekki väikesteks kuubikuteks ja prae kuldseks - nii saad supile mõnusalt koduse maitsenüansi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee