Lambaliha Provence´i moodiFoto: Jaan Heinmaa
Lambaliha retseptid
22. juuli 2011, 06:09

Lambaliha Provence-i moodi

Klassikaline marinaad, millega on lambaliha maitsestatud juba sajandeid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ marineerimiseks 6-12 tundi.

Koostisosad
1 kg Lambaliha
1 dl Tomatikaste
3 küünt Küüslauk (purustatud)
1 pakk Provence&#034i maitseainesegu
Sool
Must pipar

Valmistamine
Lõika liha parajateks tükkideks.Sega kausis tomatikaste, purustatud küüslauk ja maitsesegu. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Pane lihatükid kilekotti või kaussi, lisa maitsesegu ja sule kott. Marineeri 6–12 tundi või üle öö.Grilli kuumal grillil 5–7 minutit või nii kaua, et liha jääks veel seest roosakaks.NIPP: Provence´i maitseainesegu võid ka ise valmis segada tüümianist, rosmariinist, basiilikust, punest ja piparrohust.