Õuna-tomatimarinaadis sealihaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
14. juuni 2011, 13:01

Õuna-tomatimarinaadis sealiha

Kui on isu grillitud seakülje järele ja pole aega lasta sel marineeruda, võid liha grillimise ajal marinaadiga kasta. Teine võimalus on kasutada suitsutatud seakülge.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Marineerimiseks 12 tundi.

Koostisosad
500 g Sea küljetükk
MARINAAD
100 g Tomatikaste
2 tk Õun (riivitud)
1 tk Sibul (hakitud)
1 spl Rosépipar (purustatud)
0.5 tl Sool
0.5 tl Cayenne'i pipar

Valmistamine
Lõika liha 1 cm paksusteks lõikudeks.Valmista tomatikastmest, riivitud õuntest, hakitud sibulast ja roseepiprast maitsesegu ning maitsesta Cayenne’i pipra ja soolaga.Määri lihatükid maitseseguga ja marineeri 6– 12 tundi.Grilli madala kuumusel kaane all 5–6 minutit.