Kiudainerikkad toidud

Mündised maasikad veinikastmes 

Pille Enden, 13. juuni 2011, 06:08
Mündised maasikad veinikastmesFoto: Jaan Heinmaa
Värsked maasikad mündi-veinikastmes on suviselt karge magustoit. Veini võid asendada ka viinamarjamahlaga, sel juhul vähenda suhkru kogust.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistusaeg: 15 minutit +1 tund külmkapis

Koostisosad
1 l Aedmaasikas
2 dl Suhkur
2 peotäit Piparmünt
3 dl Valge vein (kuiv)

Valmistamine
Lõika maasikad pooleks, suuremad neljaks. Pane kaussi ja sega suhkruga. Kata anum toidukilega. Lase tund aega toatemperatuuril seista. Lõika enamik mündilehti ribadeks ja puista maasikatele. Jaota marjad koos tekkinud mahlaga pokaalidesse. Vala peale vein ja kaunista alles jäetud piparmündilehtedega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee