Kiudainerikkad toidud

Maasikarull 

Lia Virkus, 13. juuni 2011, 04:08
MaasikarullFoto: Jaan Heinmaa
Omavalmistatud rullbiskviit maitseb nii suurtele kui ka väikestele maiasmokkadele. Rullbiskviit valmib veerand tunniga, sama palju aega kulub ettevalmistavatele töödele.

Koostisosad
5 tk Muna
2 dl Suhkur
1 dl Nisujahu
1 dl Kartulijahu
1 tl Küpsetuspulber
KREEM
2 dl Mascarpone või maitsestamata toorjuust
4 dl Rõõsk koor (35%-line)
2 spl Tuhksuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
500 g Aedmaasikas

Valmistamine
Rullbiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga, lisa omavahel segatud kuivained ja sega läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Kummuta valmis biskviit teisele, suhkruga üle puistatud küpsetuspaberile. Kata kergelt niiske köögirätikuga ja jäta jahtuma. Samal ajal vahusta koor, lisa toasoe toorjuust ja suhkrud ning vahusta. Kata jahtunud biskviit poole koguse kreemiga ja pooleks lõigatud maasikatega. Keera rulli. Vahetult enne serveerimist kaunista rullbiskviit ülejäänud kreemi ja maasikatega.