Kaukaasia šašlõkkFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
14. juuli 2011, 05:26

Kaukaasia šašlõkk

Lihtsas, aga heas marinaadis seisnud lambaliha on parim oma eheduses.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 20 min + külmkapis vähemalt 3 tundi + grillimiseks 10–15 min

Koostisosad
1 kg Lambaliha
4 tk Sibul
1 paras kimp Roheline sibul
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
2 spl Valge veini äädikas
1 spl Valge vein (kuiv)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Kuivata liha hoolikalt majapidamispaberiga ja lõika 3–4 cm kuubikuteks. Koori ja viiluta sibulad, haki roheline sibul. Pane koos lihaga kaussi, raputa peale soola ja pipart. Sega äädikas ja vein. Vala lihale koos sidrunimahlaga. Sega hästi läbi, kata kaanega. Pane vähemalt 3 tunniks külmkappi. Seejärel sega marinaadiga läbi, lükka liha vardaisse ja grilli 10–15 minutit.