Lõunasöögi retseptid

Grill-ribid pikantse kastmega 

Pille Enden, 16. juuni 2011, 03:54
Grill-ribid pikantse kastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Marinaadis hoitud ja eelnevalt kuumutatud ribid valmivad kiiremini. Vürtsi lisab pikantne kaste.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 kg Searibi
MARINAAD
4 spl Punase veini äädikas
400 g Purustatud tomatid
3 spl Sojakaste
1 spl Mesi
2 küünt Küüslauk
1 cm jupp Ingver
Sool
Must pipar
KASTE
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
1 kaun Tšilli
2 spl Worcestershire'i kaste
200 g Tomatipasta
3 tl Sidrunimahl
4 tl Punase veini äädikas
1 tl Sinep
2 spl Mesi
0.5 tl Sool
1 tl Cayenne'i pipar

Valmistamine
Sega keedunõus äädikas, purustatud tomatid, sojakaste, mesi, hakitud küüslauk, riivitud ingver, sool ja pipar. Lase keema, pane ribid marinaadi ja keeda keskmisel kuumusel 15 minutit, aeg-ajalt keerates. Jahuta ja hoia külmas.Kastme valmistamiseks haki küüslauk ja sibul hästi peeneks, haki peeneks ka tšilli. Vala juurde ülejäänud ained ja keeda nõrgal kuumusel 30 minutit. Võta pliidilt, viimistle maitse ja jahuta. Grilli marinaadist võetud ribisid 20–30 minutit, aeg-ajalt pööra ja pintselda marinaadiga. Serveeri kastmega.