Maasika-clafoutisFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
24. jaanuar 2012, 08:41

Maasika-clafoutis

Seda Prantsuse magustoitu valmistatakse tavaliselt kirsside või ploomidega. Sõbrapäeva clafoutis võiks valmida üllatusena maasikatest või südamekujulises vormis.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg:
Ettevalmistus 35 min + külmkapis 3–4 tundi

Koostisosad
500 g Aedmaasikas
0.5 dl Meliss (hakitud)
1.5 dl Suhkur
0.5 spl Palsamiäädikas
50 g Või
2 dl Jahu
1 spl Kartulijahu
Sool
3 tk Muna
3 dl Piim
1 spl Hele rumm
2 spl Tuhksuhkur

Valmistamine
Määri 25 cm koogivorm 1 tl võiga. Ülejäänud või sulata. Sega maasikad 2 sl suhkru, hakitud melissi ja palsamiäädikaga. Laota vormi. Sõelu jahu, kartulijahu, sool ja ülejäänud suhkur kaussi. Sega hulka lahtiklopitud munad. Lisa sulatatud või, piim vähehaaval ja rumm. Vala tainas maasikatele. Küpseta 180-kraadises ahjus 30–35 minutit, kuni on pruun ja kerkinud. Raputa üle tuhksuhkruga. Serveeri soojalt jäätise, vanillikastme või vahukoorega.