Maasika-PavlovaFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
20. detsember 2011, 06:37

Maasika-Pavlova

Suus sulav kook krõbeda besee ja magusate maasikatega. Besee tasub õhtul ahju panna, siis jõuab ta seal hommikuni korralikult kuivada.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistusaeg: 30 min + ahjus 1,5 tundi + kuivab öö läbi

Koostisosad
2 tl Valge veini äädikas
2 tl Maisijahu
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
4 tk Munavalge (suured)
2 dl Hele Muscovado suhkur
1.25 dl Suhkur
TÄIDIS
600 g Aedmaasikas
3 spl Mustsõstraliköör
200 g Toorjuust (maitsestamata)
4 dl Rõõsk koor (35%-line)
2 -4 spl Suhkur

Valmistamine
Sega omavahel veiniäädikas, vanilliessents ja maisijahu. Klopi munavalged vahule, vahustamist jätkates klopi vähehaaval hulka suhkrud, iga kogusega ka pisut äädika-jahusegu lisades. Kuumuta ahi 150 kraadini. Joonista küpsetuspaberile 20 cm ring ja määri munavaht selle pinnale, ääred vormi pisut kõrgemaks. Küpseta ahju keskosas 1,5 tundi. Keera siis kuumus kinni, praota ahjuuks ja jäta jahtuma.
Hõõru 100 g maasikaid läbi sõela või püreeri, sega hulka mustasõstraliköör. Hõõru toorjuust kohevaks. Vahusta koor suhkruga ja sega toorjuustuga, sega hulka pooled viilutatud maasikad. Sega 3 sl maasikapüreed kergelt juustu-koorevahuga. Aseta besee alusele, tõsta peale täidis ja ülejäänud maasikad, nirista peale kaste.
Kogus 4 - 6 koogitükki.