Rabarberikook ricottagaFoto: Kristel Vokk
Itaalia köök
31. mai 2011, 08:05

Rabarberikook ricotta'ga

Krõbedapõhjalises rabarberikoogis annavad tooni mõnusalt hapud rabarberid ja kreemine, kuid kerge vanillikreemikiht, mida täiustab omakorda õhuline beseekiht.

Koostisosad
250 g Jahu
50 g Suhkur
Sool
100 g Või (külm)
1 tk Munakollane
1 spl Jogurt
TÄIDIS
700 g Rabarber (tükeldatud)
250 g Ricotta-kohupiimapasta
100 g Suhkur
1 tk Muna
0.5 tk Vanillikaun (seemned) või
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
BESEEKATE
150 g Suhkur
3 tk Munavalge
1 tl Sidrunimahl

Valmistamine
1. Sega jahu, sool ja suhkur omavahel. Lisa tükeldatud või ning mudi tainast, kuni tekib teraline mass. Lisa munakollane ja jogurt, sõtku ühtlaseks taignaks. Tee tainast pall, pane see toidukile sisse ja 30 minutiks külmkappi.
2. Tükelda rabarber, sega suhkruga ja jäta seisma, et mahlad jooksma hakkaksid. 10 minuti pärast kurna hoolikalt üleliigne mahl sõelal välja.
3. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks. Kata ca 24 cm suurune koogivorm küpsetuspaberiga ja suru rullitud tainas vormi põhja ning külgedele. Eelküpseta põhja 180 kraadi C juures 5 minutit, laota rabarberitükid vormi ja küpseta veel umbes 15 minutit.
4. Sega ricotta, muna, vanilliseemnete (või pulbriga) ja rabarberist eemaldatud vedelikuga. Vala segu rabarberitele ja küpseta veel 20 minutit.
5. Kui kook on peaaegu valmis, nii et täidis ei ole enam vedel, vahusta munavalged sidrunimahla ja suhkruga kõvaks vahuks. Kata kook vahuga ja küpseta veel mõned minutid, kuni vaht tippudest õrnalt kuldseks tõmbub. Maitseb kõige paremini jahtunult!