Kalatoitude retseptid

Spargel võikala ja sidruni-estragonikastmega 

Anni Arro, 18. mai 2011, 05:28
Spargel võikala ja sidruni-estragonikastmegaFoto: Sandra Urvak
Delikatessist köögivili kasvab Eestimaal hästi ja selle söömise komme tahab elavdamist.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
8 tk Spargel
6 viilu Külmsuitsukala (näiteks võikala)
1 spl Sidrunimahl
1 spl Valge veini äädikas
1 dl Rõõsk koor (kohvi-või vahukoor)
Sool
Must pipar
Estragon (värske)

Valmistamine
Pese sparglid ja koori alumine jämedam osa köögiviljakoorijaga. Kui on tegemist väga noorte ja väikeste võrsetega, polegi neid koorida vaja. Lase vesi keema ja keeda spargelid õrnas soolvees 4-5 minutit. Lase need siis kiiresti külma vee alt läbi, et säiliks sparglite roheline erk värvitoon. Nüüd sega kokku rõõsk koor, sidrunimahl, valge veini äädikas, hakitud estragon, sool ja pipar.
Aseta sparglid ja võikala taldrikule nng serveeri sidruni-estragonikastmega. Kaunistuseks lisa sidrunit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee