Spargel võikala ja sidruni-estragonikastmegaFoto: Sandra Urvak
Kalatoitude retseptid
18. mai 2011, 05:28

Spargel võikala ja sidruni-estragonikastmega

Delikatessist köögivili kasvab Eestimaal hästi ja selle söömise komme tahab elavdamist.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
8 tk Spargel
6 viilu Külmsuitsukala (näiteks võikala)
1 spl Sidrunimahl
1 spl Valge veini äädikas
1 dl Rõõsk koor (kohvi-või vahukoor)
Sool
Must pipar
Estragon (värske)

Valmistamine
Pese sparglid ja koori alumine jämedam osa köögiviljakoorijaga. Kui on tegemist väga noorte ja väikeste võrsetega, polegi neid koorida vaja. Lase vesi keema ja keeda spargelid õrnas soolvees 4-5 minutit. Lase need siis kiiresti külma vee alt läbi, et säiliks sparglite roheline erk värvitoon. Nüüd sega kokku rõõsk koor, sidrunimahl, valge veini äädikas, hakitud estragon, sool ja pipar.
Aseta sparglid ja võikala taldrikule nng serveeri sidruni-estragonikastmega. Kaunistuseks lisa sidrunit.