Nõgese-munapastaFoto: Siim Vahur
Kalatoitude retseptid
18. mai 2011, 05:29

Nõgese-munapasta

Üks päev kevadest kuulub nõgesele!

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 punt Kõrvenõges
0.5 spl Sool (keeduvette)
1 viil Sidrun
Pistaatsiapähkel
3 küünt Küüslauk (väiksemad)
Sool
Must pipar
1.5 dl Oliiviõli
1 tk Sidrun (mahl ja riivitud koor)
50 g Parmesan v. muu kõva juust
300 g Munapasta
300 g Haugi- või meriahvenafilee

Valmistamine
Loputa nõgesed vees ja uputa nii osa kiuslikkusest, mis nõgeses on, ja õelus, millega ta torgata tahab. Eemalda ettevaatlikult lehed ja suuna õrnalt podisevasse vette. Nii muudad nõgese relvituks. Puista vette lahkelt soola ja viil sidrunit. Kuumuta nõgeseid vaid mõni hetk, kurna ja tõsta köögipaberile nõrguma. Lao kõik pestoained (puhastatud pistaatispähklid, nõgeselehed, küüslauk, sool ja pipar) kõrgeservalisse kaussi ning surista püreeks. Timmi õige konsistents oliiviõli ja sidrunimahlaga.Samal ajal keeda suures postis soolases vees pasta al dente ehk väljast pehmeks, hamba all aga kergelt krõmpsuvaks. Pildil on munapasta, mis on kevadpäikese moodi kollane, ent see ei tähenda, et kasutada ei passiks näiteks tatrapastat. Saab eriti maalähedase maitse!Lõika ahvena- või haugifilee suupärasemateks tükkideks ning prae võis kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa nõgesepesto pastale, sega läbi, serveeri koos kalaga. Nõgeses on nii palju kõikvõimalikke tähtsaid aineid, et purgivitamiinid võid sel päeval julgelt võtmata jätta.