Klii-pohlatort
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
Põhi:
100 g võid
1/2 dl pruuni suhkrut
1 dl kliisid
1 1/2 dl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
3 dl pohli
2 dl vähese rasvasisaldusega hapukoort
1/2 dl pruuni suhkrut
looduslikku vanilli
3 tl piparmünti või melissi
Valmistamine
Vahustage või ja suhkur. Ühendage kuivad ained omavahel ja segage need vahustatud või-suhkruga. Segage pohlad hapukoorega ja maitsestage suhkru, vanilli ja piparmündiga. Kallake tainas koogivormi ja pange täidis peale. Küpsetage torti 200 C ahjus 30 minutit. Retsept on pärit Virpi-Raipala Cormier raamatust "Taimetoidud" Retsepti lisaja kommentaarid: Eriti maitsvaks ja tervislikuks teeb koogi see, kui kasutada spelta kliisid ja spelta täistera jahu. Pohlade asemel olen kasutanud ka mustikaid või vaarikaid.
Kommentaarid (0)