KarulauguhatšapuriFoto: Hele-Mai Alamaa
Küpsetised
13. mai 2011, 08:14

Karulauguhatšapuri

Need on ühed õiged tühja kõhu ja värske õhu pirukad. Juustused ja mahedalt laugused.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 dl Hapukoor
75 g Või (sulatatud)
3 dl Jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
Sool
Jahu (ruillimiseks)
TÄIDIS
200 g Brõnsa (jämedalt riivitud)
1 tk Muna
1 spl Hapukoor
2 spl Karulaugupesto

Valmistamine
1. Sulata või. Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Kui või on veidi jahtunud, kalla see ühes hapukoorega jahusegule. Sõtku ühtlaseks. Tainas peaks jääma suhteliselt pehme, rasvane ja käte küljest lahti lööma.
2. Täidiseks klopi muna, pesto ja hapukoor. Viimasena sega hulka riivitud brõnsa.
Nüüd rulli tainas jahusel pinnal nii õhukeseks kui võimalik. Mina teen seda väikeste portsukeste kaupa. Ja lõika klaasiga ringid. Aseta rattad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vajuta veel sõrmedega lapikumaks, et saaks õhem. Igale lusikaga täidist ja teine ratas peale. Ääred suru kahvliga korralikult kinni ja pealt pintselda munaga. 220 kraadi ja umbes 15 minutit.
Sellest kogusest saad 12 pirukat.