Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 dl Hapukoor
75 g Või (sulatatud)
3 dl Jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
Sool
Jahu (ruillimiseks)
TÄIDIS
200 g Brõnsa (jämedalt riivitud)
1 tk Muna
1 spl Hapukoor
2 spl Karulaugupesto
Valmistamine
1. Sulata või. Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Kui või on veidi jahtunud, kalla see ühes hapukoorega jahusegule. Sõtku ühtlaseks. Tainas peaks jääma suhteliselt pehme, rasvane ja käte küljest lahti lööma.
2. Täidiseks klopi muna, pesto ja hapukoor. Viimasena sega hulka riivitud brõnsa.
Nüüd rulli tainas jahusel pinnal nii õhukeseks kui võimalik. Mina teen seda väikeste portsukeste kaupa. Ja lõika klaasiga ringid. Aseta rattad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vajuta veel sõrmedega lapikumaks, et saaks õhem. Igale lusikaga täidist ja teine ratas peale. Ääred suru kahvliga korralikult kinni ja pealt pintselda munaga. 220 kraadi ja umbes 15 minutit.
Sellest kogusest saad 12 pirukat.
Kommentaarid (0)