Kiudainerikkad toidud

Rabarberi-toorjuustuvaht 

Angeelika Kang, 16. mai 2011, 05:30
Rabarberi-toorjuustuvaht Jaan Heinmaa
Inglispärane magustoit, mis maitseb värskelt ja mahedalt. Rabarberimoosi hulka võid lisada ka veidi apelsinist pressitud mahla ja riivitud koort.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2.5 dl Rõõsk koor (35%-line)
200 g Toorjuust (toasoe)
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 dl Rabarberimoos
RABARBERIMOOS
500 g Rabarberid
0.5 dl Vesi
1 dl Suhkur

Valmistamine
1. Kiirvariant rabarberimoosist: puhasta rabarberid ja tükelda, pane kastrulisse koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, keera pliit välja ning jäta kaane alla hauduma 15 minutiks.
2. Vahusta ühes kausis koor ja teises toasoe toorjuust vanillsuhkruga. Ühenda vahud ettevaatlikult omavahel. Sega hulka ka rabarberimoos, nii et magustoit jääb kaunilt triibuline. Tõsta maius klaasidesse või pokaalidesse ja serveeri kohe.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee