Küpsetised

Mee-juustukook 

Toidutare, 14. oktoober 2011 05:34
Mee-juustukookFoto: Jaan Heinmaa
Tõeliselt hõrk ja mesine kook on iga maiasmoka unistus.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 dl Nisujahu
1 dl Kreeka pähkel (hakitud)
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
1 dl Mesi
1 dl Või (sulatatud)
TÄIDIS
450 g Maitsestamata toorjuust (või ricotta)
1 dl Mesi
2 tk Muna
2 tk Munakollane
2 dl Hapukoor
1 spl Sidrunikoor (riivitud)
2 tl Maisijahu

Valmistamine
Põhja valmistamiseks mõõda kaussi jahu, hakitud pähklid ja kaneel. Lisa mesi ja sulatatud või. Sega tainas hoolega läbi ja suru küpsetuspaberiga kaetud 22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Täidise valmistamiseks hõõru toorjuust (või ricotta) ja mesi ühtlaseks ja kohevaks massiks. Klopi ükshaaval hulka munad ja munakollased. Lisa hapukoor, riivitud sidrunikoor ja maisijahu ning sega ühtlaseks. Vala segu tainale ja küpseta 175kraadises ahjus 1 tund 30 minutit. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda. Kõige parem on kook siis, kui saab vähemalt 3–4 tundi pärast ahjust võtmist jahtuda.