Ricotta-muffinidFoto: Kristel Vokk
Hommikusöögi retseptid
12. mai 2011, 06:16

Ricotta-muffinid

Väga toitvad ja maitsvad muffinid, mis sobivad ideaalselt ka hommikukohvi kõrvale. Rukkijahu lisades on muffinid tervislikumad, aga soovi korral võib neid valmistada ka ainult nisujahuga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Ricotta
4 tk Muna
1.5 dl Nisujahu
1 dl Rukkijahu
85 g Maasuitsusink
30 g Põld-võõrkapsas ehk rukola
130 g Tomat
1 tl Küpsetuspulber
Sool
30 g Parmesan (värskelt riivitud) v. muu kõva juust

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200C-ni (pöördõhuga 180C-ni). Soovi korral võid pabervorme pisut määrida võiga, et muffin kergemini paberi küljest lahti saada.
2. Vahusta kergelt munad, lisa ricotta. Tükelda väikesteks kuubikuteks maasuitsusink, tomat ning peenesta rukola. Sega teises kausis jahud soola ning küpsetuspulbriga. Lisa muna-ricotta segule kuivained ning sega kergelt läbi, kuid ära mikserda. Lisa tomat, sink, rukola ning täida pabervormidega vooderdatud muffinivormi pesad tainaga.
3. Riputa üle riivitud parmesaniga ning küpseta ahju keskmisel restil 25-30 minutit.