Küpsetised

Rabarbri-hapupiimakook 

Pille Enden, 10. mai 2011, 09:39
Rabarbri-hapupiimakook Jaan Heinmaa
Hapupiimast valmistatud rikkalik kook on mure ja maitsev.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Rabarber
1 dl Suhkur
4 dl Jahu
1 tl Söögisooda
Sool
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
100 g Või
3.5 dl Suhkur
2 tk Muna
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2.5 dl Hapupiim
1 dl Kookoshelbed
50 g Mandlid (hakitud)
PURUKATE
4 spl Jahu
4 spl Pruun suhkur
50 g Või

Valmistamine
1. Koori ja tükelda rabarber, sega 1 dl suhkruga. Sega jahu, sooda, sool, kaneel ja muskaatpähkel. Vahusta või suhkruga, klopi ükshaaval hulka munad ja lisa vanillsuhkur. Sega jahu võivahusse vaheldumisi hapupiimaga. Lisa rabarber, kookoshelbed ja mandlid. Tõsta tainas võiga määritud 20 x 30 cm kõrgemate äärtega ahjupannile või -vormi.2. Sega jahu ja pruun suhkur, haki hulka või. Raputa saadud puru koogile. Küpseta 175-kraadises ahjus 30–35 minutit või kuni tikk jääb koogisse torgates ja sealt välja võttes puhtaks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee